Blir det nåt julbord för er i år?

Vi har en tradition att varje år äta ett julbord med släkt och en del vänner. Det är alltid trevligt eftersom vi sedan är på olika ställen under julen. Då brukar vi fira med de allra närmaste "bara".

Det är också en tradition att testa olika ställen varje år, vilket är spännande! Har varit på tex, Skansen, Kaknästornet, i Gamla Stan mm. Förra året var vi på Solvalla och nu till helgen bär det av till Stockholm där vi kliver på Färjan mot Mariehamn. Första gången för LillGrodan att åka "stora båten". Hoppas på bra väder (läs lite vind och mycket snö)!

Har ni några traditioner kring julbord? Eller andra tillställningar innan jul?

Kram, LillGrodan

Just nu ute på ön..!

Kram, LillGrodan

Adventsfika från LillHjärtat!

Idag när jag hämtade LillGrodan på fsk. fick han med sig en liten söt påse med adventskakor i. De hade bakat idag! Sådana små saker som gör vardagen lite roligare... Riktigt goda var de med!

 

 

 

 

 

Kram, LillGrodan

Mor och son har redan varit vakna i en timme! Nu bär det av mot fsk. och jobb. Jäsp..!

Kram, LillGrodan

Tidigt Nyårslöfte?!?

Jag kommer aldrig bli någon hälsofreak, tycker för mycket om onyttigheter och soffhäng för det! ;-) Men måste börja ta hand om mig själv mer känner jag. Det är så lätt att prioritera bort sig själv och sätta andra före... (Utan att de varken ber eller förväntar sig det)

Är så låg i energi, hängig/ småsjuk och lättstressad. Dygnet har inte tillräckligt många timmar, för att hinna det jag vill.

Kommer jag på några bra tips eller strategier delar jag med mig...

...OCH har ni några bra tips så tas de tacksamt emot! :) (kost/träning/vardagspussel/må-bra)

Kram på er!

Kram, LillGrodan

Ännu en VAB dag.

Hoppas dock att vi nu är inne på "vilauppsigdagen" har inte vågat tempa än, men det är inget uppenbart i alla fall.

Nu är det dags för lite frukost innan det är dags att ta tag i dagen. Har lite som behöver fixas...

 

Kram, LillGrodan

Bara vi är tillsammans! Bilder från Göteborg.

Kram, LillGrodan

One of thoose days...

Ja, idag är en sån där dag då allt blir fel. Ska hämta på fsk. och fröknarna möter mig med ett "Vi tror inte att han är helt kry idag?!?". Hem, tempa... Över 39 feber (igen) munnen blöder dessutom fortfarande och mer nu vid tandborstning.

Tappar saker, planer som går åt skogen, stressigt.. Gaaah! ;-( En skitdag helt enkelt.

Så... Färdiggnällt! Over and Out!

Kram, LillGrodan

Go' Morron Måndag!

Hoppas ni får en härlig start på veckan!

...eller är ni som mig och tycker måndagar är lite kämpiga?

Kram, LillGrodan

Söndag!

Kram, LillGrodan

Designen so far...

Vad gillar ni min nya chockrosa bakgrund. Jag älskar den, rosa är färgen med stort F om man ska bli på gott humör! :-)

Det kommer lite mer... Ny signatur, Icon för Bloglovin, foto mm... Och så hoppas jag snart spalterna sitter där de ska, då de just nu ligger helt knas hos mig.

Anledningen till detta ointressanta inlägg är de frågor jag fått om att designen ser avskalad och lite ofärdig ut... Det är den, men det är en fråga om tid också. ;-) Kommer bli bra!

För övrigt går allt i slow motion här hemma! Hela lilla familjen softar i lugnt tempo. Vinterstudion i bakgrunden, lite fika, lite lek och annat pysslande. Gött! ;-)

 

Kram, LillGrodan

Passar på att njuta lite av solen, innan den gömmer sig bakom molnen igen...

Kram, LillGrodan

Nu tar vi Fredagsmys!

Inte särskilt mycket piggare, men humöret är i alla fall bättre! :-) Ikväll blir det Fredagsmys med inspiration av julen! ...Har till och med letat fram några julskivor ;-)

 

 

Kram, LillGrodan

Ny dag, nya tag!

Igår blev det verkligen inte alls mycket gjort... Surt! Men men, nya tag idag. Lägger upp en ny taktik och planerar att köpa med lite glögg, pepparkakor, lite frukt och kanske lite Philadelphia hem. Inget roligt att stressa fram julplanering och städning... Jag mutat fram den istället! ;-) Så får vi se om det fungerar bättre?!?

Kram, LillGrodan

Superlåg Energinivå!

Orkar eller vill ingenting! ...eller jo, jag vill sitta och mysa med LillGrodan och bara vara. Surt för det finns så många måsten och borden att ta tag i. Det stressar mig. Nej, en Berocca och lite middag nu... Men vad ska man hitta på och laga tro?

Tips!?! ;-)

Kram, LillGrodan

Tidigt till jobbet... Tidigt hem från jobbet!

Idag blir en dag med många Måsten, ett par Borden och jättemånga Vill göra! Vi får väl se vad jag hinner med... ;-)

Detta inlägg är tidsinställt, så när du läser detta är jag på redan jobbet. :-) Rätt trött fortfarande gissar jag...

Vad hittar ni på idag då?

 

Kram, LillGrodan

Jag och LillGrodan på stan... I jakt på en tomtedräkt!

Lycka att komma mitt i julskyltningen, en glass i magen och utfört uppdrag! ;-)

Kram, LillGrodan

Jag Älskar Snö!

Om fyra veckor vänder det, och vi går mot ljusare tider igen! Det var väl bra, men jag hoppas allt att det kommer massa snö först som ljusar upp vardagen lite. Jag är en högtids nörd och runt jul och nyår tycker jag att det ska vara vitt och kallt ute! ...Även om jag är jordens fryslort och hackar sönder tänderna på cupen! Det finns ju skidkläder, varma mössor, filtar, brasor, varm dryck och mina gosiga pojkar att värma sig på! ;-)

Längtar ni efter snön?

Kram, LillGrodan

På stan...

Kram, LillGrodan

Tips på små leksaker!

Idag har har vi haft en mysig morgon alla tre här hemma, inte ofta det händer! Nu är stora och lilla älsklingen på väg till förskolan, och jag ska snart iväg mot Universitetet för en dags utbildning.

Eventuellt blir jag kvar i stan efteråt för lite shopping. Måste hitta det sista till LillGrodans julkalender...

Så tips på bra småsaker sökes! ;-)

 

Kram, LillGrodan

Kom ihåg att du är speciell... Precis som alla andra!

Kram, LillGrodan

Du håller mig både varm och vaken!

En date för två med kaffekoppen, innan det är dags att väcka LillGrodan!

Måndag morgon igen då...
Hoppas ni får en härlig start på veckan!

Tänker tjuvstarta julen på riktigt nu... ;-)

 

Kram, LillGrodan

Lekparken, Lasagne och Arne Dahl = Söndag ute på ön!

Kram, LillGrodan

Diabetes Dagen!

Under veckan som gått var den officiella Diabetes Dagen! Varför inte stödja forskningen genom att köpa ett urgulligt flätat armband från Cara Collection, där en del av förtjänsten går till just forskning kring Diabetes! Dessa godingar damp ner i min brevlåda för en tid sedan, piffar upp de flesta gråa outfits. :-)

 

Kram, LillGrodan

Planerar inför julen.

Jag har sjukt tråkigt just nu... Eller också är jag bara inte van vid att det är "bara jag" för en stund. LillGrodan kom inte till ro och sov därför ingen middag, vilket gjorde att han somnade sjukt tidigt. 18.00 knoppade han in, så det återstår väl att se om det blir för natten eller om han vaknar ungefär när jag vill lägga mig. ;-) Stora Älsklingen är på Fest med sitt jobb och alla andra som jobbar i köpcentrumet. Hoppas han får roligt!

Så här sitter jag nu... Skriver lite i mitt liv (läs kalender), dricker en kopp te och slötittar på den urgamla filmen Joker med Björn Skifs. Hur mossigt är inte det? :-)

Designen på bloggen börjar ta form. Men fortfarande återstår det en del. Ser den konstig ut för er. Hos mig hamnar spalterna liksom ovanpå inläggen fortfarande...

Nytt för denna design är att man nu, förutom Bloglovin, även kan följa mig på Instagram! Så klicka in och se... Jag <3 ÄLSKAR <3 att ta kort

 

  

Kram, LillGrodan

Har tråkigt...

Kram, LillGrodan

Go' Morron Lördag! Vilken Jul- typ är du?

Börjar dagen med Kaffe och Disney Junior i vanlig ordning! Just nu hjälper Handy Mandys Tools på att hjälpa Mandy med en anslagstavla, om någon är intresserad. ;-)

Ska nog inventera julklappsäcken lite senare, den har samlat julklappar i flera månader och jag har nog glömt bort en del. Men är nästan klar med alla paket! Ska även kolla över presentpapper, julkort, recept och tågbiljetter till julen!

Jag älskar julen, jag älskar att ge paket och jag älskar att vara ute i god tid! :-)

*Ni då? Är ni planerande kontrollfreaks eller sista minuten stressare?

 

Kram, LillGrodan

Fredags Mys ute på ön! LillGrodan är fortfarande vaken, då han sov middag senare än vanligt idag. Det där med rutiner har det blivit lite si och så med under de två veckor han varit sjuk. Men nu ska vi försöka komma tillrätta med det... Snart! =)

Kram, LillGrodan

På promenad i solen!

Gäller att ta den lilla motion som hinns med just nu. Detta var första dagen på länge som LillGrodan orkade med en längre stund ute, så vi passade på och var säkert borta i över en timme! Vi gick och hälsade på de fina hästarna och kollade på alla bilar som åkte förbi oss. Så skönt att få sig en rejäl dos med frisk luft!

Nu vilar vi, så vi orkar fredags- mysa ikväll... =)

Kram, LillGrodan

Renovering av design.

Hej alla där ute! Lillgrodans blogg kan se väldigt konstig ut nu dem senaste timmarna för att jag (Erika) håller på att fixa med designen på denna blogg! Headern kommer tyvärr att tas bort en kort stund och även lite småsaker! Så var beredda på det! Men bloggen kommer att bli super fin när den är klar. Hoppas på att bli klar idag men blir klar till på söndag iallafall! Så nu vet ni!
Vill du ha gratis design? Klicka då in på min blogg och skriv en kommentar! klicka HÄR för att komma till min blogg!
Kram, LillGrodan

Sista VAB dagen...

...hoppas jag! Nu känner vi igen vår busunge mer och mer för varje dag. Hoppas det dröjer länge tills nästa gång, och att vi är fit for fight på måndag morgon igen!

Idag blir det dock lugnt. Just nu leker en leende liten kille med helikoptern som älsklingen köpt åt honom igår när jag kom hem. Pappa har lite svårt att säga nej ibland ;-) Speciellt när man är liten och varit sjuk länge...

 

 

Kram, LillGrodan

Dagens Kloka Ord!

Kram, LillGrodan

I Love You, Ich Liebe Dich... Zlatan Ibrahimovic!

 

 

 

Kram, LillGrodan

Nu får det vara slut på sjukstugan här ute på ön!

Det tär så på alla... =( Så mycket tårar nu, vad gör man?

Kram, LillGrodan

När pappa VABar händer det roliga saker!

Under lite piggare stunder börjar vi nu känns igen vår älskade lilla busunge... =) ...men fortfarande är det mycket gråt och han börjar bli hysteriskt trött på att ha ont, det märks tydligt!

Kram, LillGrodan

Dags för middag ute på ön...

Nyss hemkommen från jobbet och nu ska vi försöka få i oss nåt att äta. Så trött är jag efter alltför många nätters brist på sömn. LillGrodan har fått en bedövnings "medicin" nu som han ska ta 15 min innan mat, så han kan äta. Det positiva är att när det väl börjar läka i munnen, så går det snabbt över säger de...

Kram, LillGrodan

Tjuvstartar Julen!

Ja, nu börjar jag så smått att jobba på julstämningen, så om ni tycker sånt är jobbigt får ni kika bort! =)

Kommer att bidra med lite tips, idéer, favoriter och inspiration! Ska försöka med något litet varje dag...

Först ut blir årets prydnad till granen! Varje år sedan LillGrodan föddes (och några år innan) har jag köpt en, lite speciell julgransfigur som han ska få när han flyttar hemifrån. De andra kommer från olika marknader osv. Men de kan ni få se sedan... Men först denna söta!

 

Kram, LillGrodan

Första skolfotot!

Sötnöten min!

Annars gick det väl sådär med de "Nya tagen" jag skrev om i tidigare inlägg... Hämtade idag vid 14.30 och möttes av en LillGroda som bröt ihop när han såg mig. Hade gråtit och suttit i knät, kommit igång lite på fm. ute på gården men inte ätit och satt för sig själv i soffan när jag kom. Har dessutom fått några röda utslag i ansiktet (virusprickar?) tandköttet blöder vid minsta vidrörning har vi nu sett, klart det gör ont! =( I morgon VABar älsklingen.

 

 

Kram, LillGrodan

Ny vecka, nya tag!

Kram, LillGrodan

Soft Söndag!

Äntligen är LillGrodan på bättringsvägen! Idag är febern borta (ta i trä...) och han har ätit mer än på länge.

Nu börjar vinter/ julkänslorna komma igång, och att de börjar visa skidor på TVn gör ju inte saken sämre!

Kram, LillGrodan

Fars Dag 2012!

Vi började morgonen i lugn takt med god frukost och Alpint på TVn. Grattis Älskling och Grattis Pappa på Fars Dag!

Hur firar ni idag "pappornas" dag?

Kram, LillGrodan

Lördag utan godis...

Stackars LillGrodan! Han har så ont i munnen! Har inte velat äta någonting alls, så till sist försökte vi med siiin (apelsin, mandarin) glatt stoppade han in en klyfta i munnen, men spottade snabbt och gråtande ut den. Då körde vi sista kortet och tog fram lördags godiset. Han älskar choklad! Stoppade denna gång tveksamt in en liten bit och man såg hur han försökte... Sedan "Ajajajaj!" och spott ut. Som han tittade efter den när den låg på bordet =( Glass nobbades också under dagen. Välling är det enda som gått.

Hur f-N kunde de missa "vad det nu är" igår med både halsprov och någon jäkla pinne ner i halsen så han nästan kräktes? =(

Kram, LillGrodan

Några härliga bilder från Universeum!

Lite sent jag vet, men här kommer i alla fall några bilder från vårt höstlov. Universeum var en riktig höjdare, både för stora och små!

Kram, LillGrodan

Status: Elakt virus, och fortsatt feber.

Inga prover visade någonting annat än normalt. Lite röd i halsen bara... Ett väldigt elakt virus sammanfattade doktorn besöket med, och inget att göra. känns väl bra... men hade nog hoppats på en quick fix nu, för all feber börjar verkligen sätta sig på hans humör, och vårt. Han vaknde 4 gånger inatt gråtandes och bryter ihop för ingenting, stackarn!

Korta stunder orkar han leka. Då har vi passat på och pusslat lite, och så kunde jag inte hålla mig utan jag tog fram ett sett med bilar som jag köpte på Disney Store i London. Var egentligen tänkt som en julklapp, men jag tror han uppskattar det mycket mer nu efter en vecka utan att ha orkat leka. På jul får de så mycket ändå. Så skönt att få se LillGrodans busiga leende igen, om så bara för ett par minuter!

 

Kram, LillGrodan

...Och där steg febern igen, och vi är på väg till VC. =(

Kram, LillGrodan

Hoppas, hoppas!

Bara 38 grader i morse! Så vårdcentralen tyckte vi skulle avvakta till i em med att åka dit. Hoppas det vänt nu!

Just nu myser vi framför underbara filmen...

Kram, LillGrodan

Grattis!

Tryck HÄR för att se vem som snart har armbandet i sin ägo!
 
En go´tjej som inte bara har varit med och stöttat kampanjen mot bröstcanser ekonomiskt... utan tyvärr även vet vad ont det gör när någon nära blir drabbad! Dessutom har hon en härlig och inspirerande blogg!
(Maila mig din adress så kommer det snart på posten)
 
Tack alla som var med och bidrog på sitt sätt till årets Rosa Bandet kampanj! 
 
Kom ihåg att
 
 
Kram!
Kram, LillGrodan

Bilden säger väl allt...

Kram, LillGrodan

Hur länge kan man ha feber egentligen..?

Upp och ner sedan natten till måndag! Vad ska man göra? Hur länge brukar ni eller era barn ha feber innan ni kollar upp det? Är ju "bara" feber och snor... Så trött på detta nu!

Kram, LillGrodan

Vem blir den glada ägaren?

Håll ögonen öppna i eftermiddag/ kväll!

 

Kram, LillGrodan

Gick ju sissodär... 39,9 i temp.

Kram, LillGrodan

Mot jobbet...

För första gången denna vecka. Idag VABar älsklingen. Hoppas LillGrodan vaknar och får förbli feberfri idag!

Kram, LillGrodan

Dags att sätta hårt mot hårt!

Nu får det vara nog! Vill bli pigg och få mer energi... Dags att sätta in en hård stöt mot höstdepp och förkylningar!

Vad är era bästa tips?

 

Kram, LillGrodan

Berätta nåt roligt!

 

 

 Har ni något roligt att berätta?
;-)
Kram, LillGrodan

Jag och min padda!

 
Tvekade länge... tänkte att jag har ju både bärbar dator och min Iphone. MEN jag ångrar mig inte en sekund, jag älskar min padda!
 
Blandar hejvillt med blogginlägg från dator, telefon och padda... Och nu med den nya designen (som inte är rikigt klar) syns det inte någon skillnad, vilket jag gillar.
 
*Varifrån bloggar ni?
 
Hoppas ni får en härlig dag!
 
 
Kram, LillGrodan

Over and Out!

Kram, LillGrodan

Följ mig, så följer jag dig!

Är så otroligt rastlös! LillaGrodan vill bara sitta i soffan, hålla handen och se på tecknat. Just nu är det Musses Klubbhus, och jag har den fria handen på paddan.

Behöver därför nya och inspirerande bloggar som sällskap!

Följ mig på Bloglovin, säg vilket nr du blev... Så följer jag dig!

Förbered er på att kommentar- bombas för jag har inget bättre för mig... ;-)

 

 

Tyvärr är ikonen borta, så man får söka på lillgrodanskrypin, kommer en ny och fin under dagen, hoppas jag!

vi ses!

Kram, LillGrodan

Borta var lyxen med vita lakan och hotellfrukost...

...Vardag igen alltså. Här ute på ön börjar vi veckan med att VABa.

LillGrodan vaknade vid 22.30 igår kväll och bara stönade och vred sig... Tempa... Nära 40 grader... Tablett... Och försöka fixa vikarie, då jag skulle ha öppnat idag. Tack underbara, och förstående kollegor!

Idag blir det soffhäng för oss med andra ord. I sällskap av en dimmig (men inte gnällig, än så länge) LillGroda, Disney Junior, Bloggen/Paddan och mycket kaffe!

Så... Tips på nya och inspirerande bloggar mottages gärna!

 

Kram, LillGrodan

Vad har ni haft för er i helgen då?

Nu är vi hemma igen. Trötta, men med fullt laddade familjemys- batterier! Mycket skratt och bus har det blivit, och nu ska vi vila upp oss för om en månad är det dags för nya äventyr... Julbords- kryssning! ;-)

Kram, LillGrodan

Just nu... Och tidigare idag!

Kram, LillGrodan

@Universeum!

Mer bilder får ni härifrån när jag kommer hem. Men det är super lyckat än så länge!

 

Kram, LillGrodan

Hotellfrukost!

Kram, LillGrodan

Blir en tidig kväll i kväll...

Tre trötta själar myser nu på rummet, efter en tur på stan och lite middag. I morgon blir det full rulle på Universeum, så vi tar en tidig kväll ikväl.

Kram, LillGrodan

Scandic Rubinen!

Kram, LillGrodan

På väg!

Kram, LillGrodan

Fixar och donar!

Pysslar lite inför morgondagens resa till Göteborg. Tvättar lite, packar och plockar undan lite, så man inte behöver komma hem igen till vardagens stök.

Men just ni tar vi oss ett bad! Massa bus och lek med bilarna blir det då!

Kram, LillGrodan

Idag firar vi...

 
*Att vi nu tar mini- höstlöv, Fredag till Söndag!
 
*Att jag fått löneförhöjning (välförtjänad) och retroaktivt sedan 1 April!
 
*Att jag slutade tidigt idag och nu myser med världens bästa, och kladdiga LillGroda!
 
Kärlek!
 
Kram, LillGrodan