Nyårsafton 21.00!

3 timmar kvar av 2012... Funderar tillbaka... Har så mycket att vara glad och tacksam för!
 
Men mest tacksam är jag över att vi fortfarande har dig hos oss mamma! Att vi kan prata med dig och hitta på roligheter... Du besegrade Stroken och tiden efteråt med en envishet som jag inte visste du hade inom dig. Jag är så stolt över dig, och du hade verkligen ödet på din sida!
 
Jag är tacksam för min familj!
Den lilla, med LillGrodan och min stora älskling, vi är starka, friska och känner mycket kärlek!
Den stora, med med mamma, pappa, syster, släkt och sist men inte minst... Vänner!
 
Jag älskar er alla,
och önskar er all lycka och välgång
2013!
 
Denna är till er... Kärlek!
 
 
Kram, LillGrodan

Today Is A Good Day... Sneak Peek Lindasmycken!

Detta får bli mitt mantra under 2013!

Dessa armband med röda magnesitpärlor är på väg hem till mig. Kommer bli en favorit. Älskar mixen av Lekfullhet och Lyx! Har även ett limegrönt med LillGrodans namn på... De är lätt beroendeframkallande och passar utmärkt i flertal. ;)

De finns i regnbågens alla färger och former. Mer av Linda får ni se inom kort under kategorin SamArbeten!

Kram, LillGrodan

Nyårsafton i morgon!

Nu är det äntligen bestämt... Vi tillbringar de sista timmarna av 2012 och de första utav 2013 tillsammans med goda vänner! En favorit i repris från förra året. Med fyra barn fulla av energi (och socker!) och sex vuxna kanske det är dumt att kalla den för lugn... Men ni förstår! ;) Att värdparet jobbar har matlagning som yrke känns mycket lovande inför den 3rätters som väntar!

*Hur kommer ni tillbringa Nyårsafton 2012/ 2013?

 

Kram, LillGrodan

Nyårs...Löfte? Nej, MÅL!

Ja, löften är i hopkopplat med uppoffringar och förbud... Tråkigt då vi bara lever en gång!

Men mitt mål 2013 (och framåt) är att ta bättre hand om mig själv... Prioritera mig själv lite mer. Ge mig tid att träna regelbundet, inte superduperelit-mycket men regelbundet. Laga bättre mat, inte ingakalorierelleringetsocker- mat men lagad mat och mer frukt och grönt. Komma i gång och finna glädjen i böckernas värld igen. Det har alltid varit en del av mitt liv, och jag saknar det!

Finns många fler saker, men de kan alla samlas under "Ta Bättre Hand Om Mig Själv" kategorin.

...Och nej, ingen har bett eller tvingat mig att lägga mig själv åt sidan! Där har jag bara mig själv att skylla, och det är heller inte så att jag mått dåligt av det. Jag älskar min familj! Men på senaste tiden har jag kommit på att jag saknar en del bitar i livet, och då är det ju upp till mig att försöka göra nåt åt det! =)

Hemklickat för lite inspiration. Sofi Fahrman verkar så härlig... Följer bloggen och blir otroligt inspirerad av henne!

*Hur tänker ni angående Nyårslöften? Kommer ni avge några? Vad?

 

Kram, LillGrodan

Mera snö, Yippie!

Såg precis att natten bjudit på mer snö... I LIKE! Blir till att gå ut och busa lite senare när ljuset hittat oss för dagen. Får se om kälken är roligare idag än första gången vi försökte, då ville Grodan bara dra den själv fram och tillbaka. Alternativt dra oss (?) stackarn blev ju helt slut! =)
 
 
Njuter för tillfället av en kopp kaffe och slötittar lite på Nyhetsmorgon. En bra start på denna lördag om man frågar mig! För övrigt är det den sista lördagen för i år... Hmmm, borde man göra något speciellt då tro..?
=)
 
*Har ni några planer för dagen än? 
 
Kram, LillGrodan

Badpojken!

Idag har varit en lugn och skön dag, fri från måsten. Vi har lekt och busat lite, myst framför TVn och stökat till så mycket som det bara går... Sedan röjde vi nästan upp igen efter oss och så har LillGrodan badat, tillsammans med alla 136 (?) badleksaker!
 
Nu väntar vi på att far i huset ska komma hem från jobbet och förhoppningsvis så har han handlat ingredienser till en helt fantastiskt god tacos middag. Har vi ännu mer tur så går det någon spännande kriminalare på TVn ikväll, det skulle vara toppen!
=)
 
Kram, LillGrodan

BLINGO i Grodans Garderob!

Detta är barnkläder för mig!
 
Mjuka, lekvänliga, härliga färger/ mönster och inte typiskt tjejjiga eller pojkaktiga...
...Bara Barn(sliga)
 
 
 
Att jag dessutom fyndade detta och ett par set till av PK, gör ju inte saken sämre!


*Vad tycker ni är viktigt med just barnkläder?
 
Utseende? Märke? Kvalite´? Pris?
 
 
Kram, LillGrodan

Några julbilder.

Nu är vi hemma igen från de Småländska skogarna. Vi har haft ett par mysiga dagar tillsammans med nära och kära.

 

 
Mysigt med all snö!
 
 
Myser med moster.
 
 
...Å mamma!
=)
 
 
I väntan på... pappa!
 
Idag har vi även hunnit med att städa lite och busa med LillGrodans kusiner L & W. Mammorna fick sig lite kaffe och struntprat! Nästan lika uppskattat av mig, som att höra barnen tjuta av skratt över att äntligen få träffas och leka igen! Nu är det bara att städa igen... Men vad gör väl det?!?
 
=)  
Kram, LillGrodan

Ser ni någon skillnad?

 

Vad tycker ni?

I LOVE IT!

 

Nytt förutom designen, är bland annat att man nu ser de senaste Instagram bilderna i vänsterspalten, följ mig gärna om ni vill! Där brukar det hamna fler bilder än i bloggen och framför allt fortare.

 

Det går inte längre att ta miste på vad jag brinner för i livet... Barn och Ungdommar!

 

I den högra spalten finns direktlänkar till:

 Ronald McDonald Hus. Ett ställe där familjer med svårt sjuka barn kan få bo på under behandling. De ligger nära sjukhusen, och målet är att försöka ge familjerna en så trygg och hemlik miljö som möjligt under den värsta tiden i deras liv. Något som man som småbarnsförälder hoppas att ALDRIG behöva uppleva! Just nu byggs det 5e huset i Uppsala, målet är att det ska stå klart 2013!

Jag Bryr Mig Om. De arbetar för att unga människor med känslomässig/psykisk ohälsa ska ges goda förutsättningar till ett bra liv. Självmord är den vanligaste orsaken till dödsfall för människor under 40 år, och fem gånger fler människor tar livet av sig än dör i trafiken... (Källa:  Se hemsida) De jobbar med direkt hjälp, men även med spridande av information. Här finns många gripande bloggar osv. skrivna av unga människor.

Båda har 90-konton och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. De är väl värda ett besök, både för information och om man vill ge bort en slant!

 

Hör gärna av er om ni brinner för något bra projekt!

 

Kommer att fortsätta skriva mycket om barnkläder som jag tycker är roligt... Även resor och utflykter, framförallt med barn kommer ni kunna läsa mer om!

 

Även här får ni gärna höra av er med Tips, Idéer och Samarbeten! 

 

Kommer att ha som MÅL att SVARA på alla de kommentarer som innehåller relevanta FRÅGOR till inlägget!

 

 
Vill ni nå mig. Då hittar ni mailadressen under KONTAKT i menyn!

  

 
 

 

 

Kram, LillGrodan

Dagen efter, dagen före!

Lugnet råder!

Idag myser vi med familj och klappar. LillGrodan var salig när han hittade sakerna från igår. Jul med barn är något speciellt, att se glädjen i deras små ögon är en helt fantastisk känsla! Kommer även bli lite lek i snön idag. Inviga nya bobben. =)

Har även sett en sneak peak på nya designen...Kommer bli super!

 

Kram, LillGrodan

Make Over!

Ja, inför det nya året kommer det hända grejer här!
 
Har kontakt med en superduktig tjej som håller på att helrenovera designen, kommer bli sååå bra!
 
Kommer även bli tydligt vad jag brinner för i livet!
 
Barn och Ungdommar... Människor!
 
 
Glöm aldrig bort att du är speciell,
precis som alla andra!
 
Håll ögonen öppna!
Kram, LillGrodan

En Mysig dag...

...Avslutas med ett gott skratt till filmen Svensson, Svensson- I nöd och lust!

Hoppas ni haft en mysig dag med nära och kära!

Kram, LillGrodan

Med önskan om en riktigt God Jul!

Julaftons morgon!

LillGrodan gav oss sovmorgon och for sedan upp och kollade så granen var kvar. Tomten hade lämnat ett mycket uppskattat paket i Julstrumpan. Ett självgående tåg till Brio tågbanan! Vi myser och har det bra!

Kram och God Jul!

Kram, LillGrodan

Dan, Före dan...

När du läser detta sitter jag helt säkert framför en brasa, i ett hus vid skogens slut. Stora älsklingen har äntligen kommit hit och hela familjen myser. I morgon är det julafton! I år blir nog alla julklappar en överraskning för jag kan inte komma på att jag önskat mig något särskilt av någon... Spännande!
 
Jag är även mycket nöjd med det som jag hittat på till mina nära och kära!  
 
Vad har ni önskat er av tomten i år?
 
 
God Jul till er fina läsare,
var i landet ni än är!
Kram, LillGrodan

På jakt efter den perfekta granen..!

Pulsandes i snön tog vi oss fram... Å där stod den plötsligt, den perfekta julgranen! Eller ja, vi gillade den i alla fall. =)

Hem å in i värmen igen. Mer ved i brasan och igång med en satts bullar med saffran och mandelmassa! Blir en mumsig kvällsfika att välkomna mamma, pappa och syster med!

Hoppas ni har det bra, var ni än är!

 

Kram, LillGrodan

Härligt att vakna av lugnet!

Ingen väckarklocka, lugn frukost utan stress, härlig utsikt över en vintrig skog och LillGrodan som glatt leker med Brio tågbana. JULLOVET har börjat på riktigt!

 

Kram, LillGrodan

Mot skogen...

Nu är bilen både packad och full! Katten och LillGrodan har ett mycket intressant samtal just nu. Förhoppningsvis slocknar båda snart! =)

Ta hand om er!

Kram, LillGrodan

Framme i Göteborg!

Kram, LillGrodan

Nu rullar vi!

Kalle Ankas jul och lite frukost! Mot Göteborg...

Kram, LillGrodan

JUL LOV!

Hur många bloggar har inte den rubriken idag?

Men det är sant! Nu har jag och LillGrodan jul lov till och med 6 Januari. Så skönt! I morgon vid 8 tiden på morgonen kliver vi på tåget mot Göteborg och sedan vidare till Nässjö. Där möter vi syster, och sedan bär det av ut i skogen för julfirande med familjen!

 

Kram, LillGrodan

Julpresenter till underbara pedagoger!

Idag är det sista dagen på jobb/ förskola innan jag och Lilla Älsklingen går på ett långt och välbehövligt jullov! Stora Älsklingen har ett par dagar kvar innan en kortare semester. Så idag är det dags för oss att leka lite tomte och uppmärksamma LillGrodans underbara pedagoger på förskolan!
 
"Med önskan om en riktigt God Jul
och ett
Gott Nytt År 2013!"
 
 
 
Kram!
Kram, LillGrodan

Sista minuten shopping!

Ja idag bar det av till köpcentrumet direkt efter jobbet. Oavsett i hur god tid man än tycker man är ute i, är det alltid nåt som måste fixas i sista minuten. Nu ikväll röjde vi undan ett par sånna' måsten.

Skönt!

Kram, LillGrodan

"Du är så tokig mamma!"

Om LillGrodan hade pratat mer hade han nog sagt något liknande i helgen, när vi busade runt på golvet i hallen med kameran i högsta hugg. =) Äntligen "förstod" han att det är roligt att vara med på bild och ville se resultatet! (Nöjd, fototokig mamma...) Mycket skratt blev det! Men man kan inte ta livet så seriöst alltid, man måste våga släppa på hur saker ska vara, och bara stanna upp och njuta ibland!
 
 
 
 
Så snälla ni gör just det! Stanna upp en stund i julstressen och bara andas... njut av allt fint som finns i livet! En del har det tufft vid denna tiden på året, men oftast finns det en glint av ljus där för alla. Tänk på den och håll hårt i den tanken!
 
Kram på er fina, fina ni!
Kram, LillGrodan

Appappappappapp! =)

LillGrodan har fått upp tycket för paddan min! Denna App och den med den "härmande katten" är favoriterna just nu. Vi har bara softat efter jobb/ förskola ikväll. Slagit in lite julklappar, tittat lite på barnprogram och bara myst. Och nu tar vi kvällen ute på ön.

 

 

Kram, LillGrodan

Lugn kväll ute på ön!

Vi bara myser och gör inget särskilt. Precis lagom en måndag som denna!

Vad händer i er hörna av världen då?

 

Kram, LillGrodan

Tack Alfred med familj för en mysig och stämningsfull tillställning!

Lite bilder från namngivningen. Av hänsyn till de andra gästerna är det bara bilder på oss och det vackra runt omkring!

Allt var mycket lyckat och LillGrodan lekte och skrattade med de andra barnen, och åt av godsakerna! Huvudperson var självklart söt som socker han med!

Nu ligger vi trötta i sängen och tittar på en spännande kriminalare på SVT1. Funderar på att hämta en liten skål med chips med! =)

Go' natt!

Kram, LillGrodan

Namngivnings- fest för ALFRED!

 
Idag bryter vi jultemat lite för en stund och drar iväg på namngivning för nyaste lilla tillskottet i LillGrodans släkt. Roligt, då jag alltid önskat mig en stooor familj/Släkt!
=)
Det blir min första namngivning, har bara varit på dop tidigare.
 
 
3e ADVENT idag!
Vad har ni för planer för dagen?
 
Kram, så ses vi senare!
Kram, LillGrodan

Näst intill insnöade idag!

Trött efter ännu en natt där jag vaknade runt 02.30 och inte kunde somna om. Dålig ovana!

Ute blåser det och snön yr omkring för fullt! Vinterstudion på TVn men inställd Super G. Får se om vi tar oss ut en stund senare. Pysslar lite och planerar de sista med julklappar/ packning/ mat till jul osv. På fredag tar jag och LillGrodan tåget till Småland och Emils hemtrakter. Far i huset följer efter den 23e.

Bjuder på en riktigt Sötnöt till tomte så länge för att bidra med julstämning! Från förskolans firande. De var så duktiga! =)

Kram, LillGrodan

Fredagsmys/ Choklad/ Nalle Puh!

Idag är det bara jag och LillGrodan ute på ön. Stora älsklingen är på julbord med jobbet och vräker i sig... Inge' avundsjuk (läs bitter) =)

Själv är jag sjukt trött, men mår äntligen bättre. Kommer nog bädda ner mig med något spännande på SVT/ TV4 Play tidigt! Några förslag? =)

Hittade sötaste Fredags mumset ever idag i affären! =)

Kram, LillGrodan

På väg mot luciafirande på förskolan.

Kram, LillGrodan

Cars örngott?!?

Någon som vet var man kan köpa örngott med Cars på???

Kram, LillGrodan

Värmande i vintertid!

Igår var det Luciafirande på jobbet.

Uppskattning från Stora och Små!

Kram, LillGrodan

Mår sisådär...

Idag är ingen höjdardag... Ledvärk, magont och frusen. Fixade dagen med allt vad det innebär, men nu sitter jag här som en våt fläck i soffan och hejar på Sverige i handbolls EM.

Kollar ni?

Hoppas på bättring till i morgon då vi ska fira Lucia på jobbet!

Kram, LillGrodan

Skoj med paddan!

Kram, LillGrodan

Vi ska skynda, vi ska ila...

...vi har inte tid att vila!

MEN, börjar få kontroll på det mesta nu. Har varit superstressad på sista tiden. LillGrodan har varit mycket sjuk och tiden har inte räckt till alls...

Nu är dock julklapparna (de flesta) klara. Tågbiljetter till jul fixade. Alla förberedelser inför utv.samtal gjorda. Lucia kläder fixade. Ja till och med julkorten i stort sätt postade! Känner mig smått i fas nu, vilket kändes helt hopplöst för någon vecka sedan!

Var i julstöket befinner ni er?

 

Kram, LillGrodan

Äntligen vinter på riktigt!

Farbror "Faffa" på besök och då blev det mycket bus och lek, både inne och ute. Härligt nu när vintern är här på riktigt! =)

 

Kram, LillGrodan

App- krångel!

Ja, i brist på härliga nutids bilder i snö och kyla visar jag upp lite mysiga bilder från förra helgen och vår julbordskryssning! Någon mer än jag som har App- krångel?
 
 
Hytt med fönster, och en underbar utsikt över ett kyligt Stockholm!
 
 
Båten heter inte Birka Paradise för inte..
Morfar, Mormor, Lilla- och Stora Älsklingen!
 
 
 
 
Julbords fin LillGroda!
 
 
 
Moster är du vaken..!
 
 
Slut! =)
Kram, LillGrodan

Man vet att man är småbarnsförälder när...

... Man trött som busen tar sig upp ur sängen, för att gå in på toaletten och...

... Trampar på ett jäkla ko skrälle, i plast! Aj!

Tur han är så söt och go'! Inte ko skrället alltså, utan lilleman som placerat den där. =)

Kram, LillGrodan

Vinterlek!

Man blir lycklig av att hämta en skrattande son på fsk. Lek i snön, tillsammans med kompisar bärandes reflexväst. Me Like! :-)

Kram, LillGrodan

Vad är bäst/ roligast?

Nu har snön äntligen kommit och det är dags för både stora och små att ge sig ut i backarna och leka! Bebispulkan från förra året är inte längre aktuell, så vad är roligast och bäst nu...

Bob, Pulka, stjärtlapp, madrass =)

Vad tycker ni?

Kram, LillGrodan

Ett svinkallt men vackert Stockholm!

Jag bor inte där längre, men för mig kommer det alltid vara något visst med denna stad. Familj, barndomsvänner och minnen finns där och jag älskar att åka dit och hälsa på!

Kärlek Stockholm!

Kram, LillGrodan

Brrr... Nästan 20 minus, så idag invigdes vinteroverallen!

LillGrodan lyser i sin "grasshopper" gröna overall. Nu vi ha lite snö också, så vi kan åka pulka. Tack!

Kram, LillGrodan

På väg hem!

Tack mamma, pappa, syster och alla andra som var med och förgyllde denna helg. Nu är vi snart hemma igen... Bara in på Coop för lite sen middag, som säkert kommer intas i sängen. Vi är supertrötta!

Kram!

Kram, LillGrodan

Vi har det bra!

Kram, LillGrodan

På väg!

Idag är en spännande dag för LillGrodan... Bil, buss och båt! Just nu sitter vi på busse

Kram, LillGrodan